Τίτλοι νέων:
Αρχική Ο Σύλλογος Σύλλογος Μαλαθυριανών Αττικής Σύλλογος Μαλαθυριανών Αττικής

Σύλλογος Μαλαθυριανών Αττικής

Share/Save/Bookmark

Πολλοί είναι οι συγχωριανοί μας που έφυγαν από χρόνια στην ξελογιάστρα πρωτεύουσα. Εκεί εργάστηκαν και εργάζονται, έφτιαξαν οικογένειες και πρόκοψαν. Όμως συχνά έρχονται στο χωριό για το μάζεμα της ελιάς, τις γιορτινές καλές μέρες και στις διακοπές τους. Όμως φεύγουν λυπημένοι γιατί το χωριό τους δεν είναι όπως παλιά. Αναζητούν τους ανθρώπους τους και στεναχωριούνται για τη μοναξιά του.

Εκεί που ζουν αισθάνονται την ανάγκη να σμίγουν συχνότερα, να ανταμώνουν και να θυμούνται, να κουβεντιάζουν και να γνωρίζονται τα παιδιά τους. Έτσι γεννιέται ο Σύλλογος Μαλαθυριανών Αττικής. Τώρα και μερικά χρόνια διοργανώνουν εκδηλώσεις και χορούς, γιορτές και συναντήσεις. (κάνουν γνωστό τον τόπο τους στους φίλους και στους ξένους).

Εκάμαν το χωριό γνωστό σ’ ούλη την οικουμένη

να μάθουν για το θάρρος του κι’ φίλοι και οι ξένοι.

(Μαντινάδα Ιερέως Νικολάου Ηλιάκη)

Αναστορούνται τους παλιούς καιρούς του χωριού και μεταφέρουν τα χαμπέρια και τα νέα του. Διατηρούν τα ήθη και τα έθιμα του, έστω και μακριά κρατούν αναμμένη μια Μαλαθυριανή φλόγα. Πρωτοπόρος στις συναντήσεις ο Μπαμπουνάκης ο Κωστής, λεβέντης και καλόκαρδος.

Κάθε καλοκαίρι έρχονται και με την καθιερωμένη πλέον μονοήμερη εκδρομή τους συντροφεύουν τους ανθρώπους του χωριού σε διάφορα μέρη του τόπου μας. Δεν ξεχνούν την Εκκλησία τους και έχουν την έγνοια σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Έτσι για το χωριό μας είναι η ελπίδα, το καμάρι και η παρηγοριά. Κοντινοί και μακρινοί απόδημοι του χωριού μας, χαιρόμαστε με την προκοπή σας, σας θυμούμαστε και μας αναγεννά το αντάμωμά σας.


Πηγή: βιβλίο "ΧΩΡΙΟ ΜΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΚΑΙ ΠΟΝΕΜΕΝΟ" Ιερεως Αντωνίου Ελ. Κουμή

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση